Quiche met broccoli en kaas

55 MIN
4 personen
Quiche met broccoli en kaas

Quiche is altijd makkelijk! Heerlijk is deze vegetarische variant met broccoli en kaas, met een minimum aan ingrediënten. Serveer met een lekker slaatje.

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 450 g broccoli's, in roosjes
  • 4 eieren
  • 100 g gruyère, gemalen
  • 200 ml room
  • 200 ml melk
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Blancheer de broccoliroosjes 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken in een vergiet.
  3. Klop de eieren los met de room en melk, een snufje peper en zout.
  4. Bedek een bakvorm met bakpapier en leg hierin het bladerdeeg. Druk de randjes goed aan.
  5. Verdeel de broccoliroosjes over de deegbodem.
  6. Schenk er het eiermengsel bij. Bestrooi met de gemalen kaas.
  7. Bak de quiche in 40 minuten goudbruin.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 611.49 kcal
Koolhydraten 28.24 g
waarvan suikers 7.91 g
Vet 45.24 g
waarvan verzadigd 22.58 g
Proteïnen 22.09 g
Vezels 4.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin