Sesamkip met spinazie

30 MIN
4 personen
Sesamkip met spinazie

Lekker knapperig en gezond is deze kip in een jasje van sesamzaadjes. Geserveerd met rauwe spinazieblaadjes is dit ideaal als lunch of licht avondmaal.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 100 g bladspinazie
  • 200 g sesamzaad, geroosterd
  • 2 el bloem
  • 2 eieren
  • 2 el zonnebloemolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Leg de kipfilets tussen twee vellen plasticfolie. Sla ze plat met een houten hamertje.
  2. Klop in een diep bord de eieren los met peper en zout. Doe de sesamszaadjes in een tweede bord en de bloem in een derde bord.
  3. Haal de kipfilets achtereenvolgens door de bloem, de losgeklopte eieren en de sesamzaadjes. Laat ze 10 minuten in de koelkast rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  5. Bak de gepaneerde kipfilets 1 minuut aan elke kant in hete zonnebloemolie. Doe ze in een ovenschaal laat ze nog 10 minuten verder garen in de oven.
  6. Haal de kipfilets uit de oven en snijd ze in reepjes. Verdeel de spinazie over de borden. Leg de reepjes kip op de bedjes van spinazie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 579.7 kcal
Koolhydraten 7.97 g
waarvan suikers 0.13 g
Vet 38.38 g
waarvan verzadigd 5.84 g
Proteïnen 51.51 g
Vezels 4.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin