Kip in pistachekorst met courgette-tomatensaus en orzo

30 MIN
2 personen
Kip in pistachekorst met courgette-tomatensaus en orzo

Heb je ooit al een kip in pistachekorst geproefd? Het lekkerste paneermeel ter wereld als je't ons vraagt! We serveren er een smaakvolle courgette-tomatensaus en orzo bij. Een heerlijk bordje Mediterraanse smaken dat niet zwaar op de maag valt. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 30 g pistachenoten
  • 8 el panko
  • 2 kipfilet
  • 1 ui
  • ½ courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 125 g orzo
  • 3 el olijfolie
  • 2 el mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de pistachenoten fijn (je kan dit ook in een hakmolentje doen). Meng met de panko, peper en zout. Dep de kipfilets droog en bestrijk ze met mosterd. Wentel ze door de panko-pistachemengeling. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de kipfilets. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om en besprenkel nogmaals met 1/3de olijfolie.
  2. Snij de ui fijn. Snij de courgette in blokjes. Pers de knoflook.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de blokjes courgette, toe, samen met de knoflook en de Italiaanse kruiden. Laat 5 minuten stoven op een matig vuur.
  4. Voeg nu de tomatenblokjes toe aan de groenten. Breng aan de kook en laat de saus 10 minuten pruttelen op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
  5. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af en spoel met warm water.
  6. Serveer de kip met pistachekorst met de courgette-tomatensaus en de orzo.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 842 kcal
Koolhydraten 72.13 g
waarvan suikers 14 g
Vet 36.17 g
waarvan verzadigd 5.63 g
Proteïnen 53.52 g
Vezels 8.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin