Kip met geroosterde wortelen, tarwe en frisse yoghurtdressing
30 MIN
2 personen
We serveren geen kip met rijst, wel met tarwe. Die geeft dat tikkeltje meer bite en stopt je extra vezels en vitamine B toe. De yoghurtdressing brengen we op smaak met bieslook en basilicum. Lekker!
Ingrediënten
1 kleine bussel wortelen
125 gr tarwe
1 teentje knoflook
2 kl kippenkruiden
300 gr kippenreepjes
10 gr bieslook
10 gr basilicum
125 gr volle yoghurt
2 stengels lente-ui
olijfolie
snuifje paprikapoeder
snuifje currypoeder
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de wortelen op de bakplaat. Snijd de dikkere exemplaren overlangs doormidden. Hussel door elkaar met een scheut olijfolie, het paprikapoeder, currypoeder, zout en zwarte peper. Rooster de wortelen zo’n 25 min. in de oven.
Kook de tarwe 20-25 min. in een ruime hoeveelheid lichtgezouten water en giet af.
Kip marineren: schik de kippenreepjes in een diep bord of grote kom. Pers de knoflook erbij en kruid met kippenkruiden en zwarte peper. Hussel door elkaar met een flinke scheut olijfolie.
Bak de kippenreepjes zo'n 5-7 min. op middelhoog vuur.
Yoghurtsaus: hak het basilicum en de bieslook fijn en schep in een kommetje. Giet er een scheutje olijfolie bij en voeg de yoghurt eraan toe. Schep goed om en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Snijd de lente-ui in fijne ringen (zie tip).
Serveer de geroosterde wortelen met de tarwe en de gemarineerde kipfilet. Werk af met een toefje yoghurtsaus en de lente-ui. Smakelijk!
TIP: Houd je niet zo van rauwe lente-ui? Schep deze de laatste 5 min. van de oventijd mee onder de wortelen.