Kip met jagersaus

70 MIN
4 personen
Kip met jagersaus

Jagersaus is een saus op basis van champignons, rode wijn en tomaten. Het past heerlijk bij gebakken kip. Een gerechtje voor tijdens de koude dagen!

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 250 g champignons, in kwartjes
  • 4 tomaten, ontpit en in stukken
  • 1 stengel selder, in stukjes
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el bloem
  • 100 ml rode wijn
  • 800 ml kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de kippenbouten met peper en zout. Verhit een eetlepel olijfolie in een grote pan en bak de bouten goudbruin.
  2. Voeg de sjalotten, de knoflook en de champignons toe. Laat even meebakken en voeg nog een eetlepel olijfolie toe. Overstrooi de kip en de groenten met de bloem. Laat even stoven.
  3. Voeg de tomaten, de selder, het laurierblaadje en de tijm toe. Overgiet het geheel met de kippenbouillon. Schenk er dan de wijn bij.
  4. Laat het geheel opkoken en dek half af. Laat 45 minuten sudderen.
  5. Verdeel de kip met groenten en jagersaus over de borden. Werk af met de peterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 467.35 kcal
Koolhydraten 12.05 g
waarvan suikers 1.76 g
Vet 15.61 g
waarvan verzadigd 3.71 g
Proteïnen 64.44 g
Vezels 4.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin