Quinoa met kip, champignons en spinaziepesto

25 MIN
2 personen
Quinoa met kip, champignons en spinaziepesto

Een heerlijk herfstig en toch gezond gerecht, deze quinoa met gepocheerde kip, gebakken champignons en een originele spinaziepesto met citroen en amandelen! Gemakkelijk om klaar te maken, fantastische smaakcombinatie en lekker gezond, wat wil je nog meer?

Ingrediënten

  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 kipfilet
  • 130 g quinoa
  • 125 g champignons
  • 100 g spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 30 g amandelen
  • 1 el olijfolie
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng per persoon 250 milliliter water in een kookpotje aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  2. Snij de kipfilets elk in de lengte in twee. Voeg de kipfilets, de quinoa en een snufje zout toe aan de bouillon. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
  3. Snij de champignons in kwartjes. Hak de helft van de spinazie grof. Pers de knoflook. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap.
  4. Verhit een antikleefpan en voeg de amandelen toe. Wanneer ze lichtjes beginnen te kleuren, schep je ze uit de pan. Verhit de olijfolie in de pan en bak de champignons goudbruin. Kruid ze met peper en zout.
  5. Doe de grofgehakte spinazie, geroosterde amandelen, knoflook, citroenzeste en -sap, de extra vierge olijfolie en peper en zout in een keukenrobot en mix fijn tot een pesto. Je kan dit ook met een staafmixer doen.
  6. Schep de kipfilets uit de kookpot en scheur ze in stukjes. Giet het overtollige vocht af. Roer de blaadjes spinazie door de quinoa, tot ze wat geslonken zijn. Kruid bij met peper en zout.
  7. Roer de gebakken champignons en stukjes kip door de quinoa. Schep uit in borden, druppel er de spinaziepesto over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 773.28 kcal
Koolhydraten 45.68 g
waarvan suikers 2.98 g
Vet 43.83 g
waarvan verzadigd 6.01 g
Proteïnen 50.76 g
Vezels 6.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin