Kerstsabayon

25 MIN
4 personen
Kerstsabayon

Sabayon is een heerlijk klassiek dessert! Wij gaven het een kerst-twist met kriekbier, steranijs en kaneel. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 1 bokaal krieken
  • 1 sinaasappel
  • 4 bollen vanille-ijs
  • 120 g suiker
  • 2 el amandelschilfers, licht geroosterd
  • 4 eidooiers
  • 150 ml kriekbier
  • 2 steranijs
  • 1 kaneelstokje

BEREIDING

  1. Giet het sap van de krieken af en van het op. Was en schil de sinaasappel en pers het sap uit. Doe het kriekensap, sinaasappelschil- en sap, steranijs, 90g suiker en het kaneelstokje in een steelpan. Breng aan de kook en laat inkoken tot een siroop. Verdeel de krieken in glaasjes en giet hier de siroop over. Zeef de siroop.
  2. Klop op een zacht vuurtje de eidooiers met de rest van de suiker en het kriekbier op tot een sabayon.
  3. Schep in elk glaasje een bol vanille-ijs en overgiet met de sabayon. Werk af met amandelschilfers en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 443.72 kcal
Koolhydraten 67.02 g
waarvan suikers 62.43 g
Vet 14.17 g
waarvan verzadigd 5.4 g
Proteïnen 7.39 g
Vezels 4.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin