Kaiserschmarrn

25 MIN
4 personen
Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn zijn de Oostenrijkse versie van pannenkoeken. Het zijn gebakken deegballetjes, heerlijk met suiker of confituur.

Ingrediënten

  • 60 g rozijnen
  • 5 eieren
  • 125 g tarwebloem
  • roomboter
  • 2 el rum
  • 60 g suiker
  • 125 ml melk
  • poedersuiker

BEREIDING

  1. Week de rozijnen in rum en laat ze afgedekt staan (het liefst een paar uurtjes).
  2. Eieren scheiden. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Klop de eigelen met de suiker schuimig op, voeg de gezeefde bloem en melk aan de eigelen toe en roer door elkaar. Schep het stijf geslagen eiwit erop en spatel het geheel voorzichtig door elkaar
  3. Roer tot slot de rozijnen met de rum door het beslag.
  4. Verhit in een koekenpan een flink stuk boter.
  5. Schep met een pollepel een paar keer de rozijnen van de bodem, om te voorkomen dat de rozijnen allemaal op de bodem blijven liggen. Schep nu de helft van het beslag in de pan. Bak de dikke pannenkoek aan de onderkant bruin.
  6. Deel de pannenkoek in vier kwarten en draai de stukken om met een spatel. Voeg zonodig nog wat boter toe en bak de andere kant.
  7. Maak nu de stukken wat kleiner met de spatel en verdeel de kaiserschmarrn op borden. Serveer met poedersuiker bestrooid. Herhalen met de tweede helft van het beslag.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 330.52 kcal
Koolhydraten 48.14 g
waarvan suikers 26.11 g
Vet 7.21 g
waarvan verzadigd 1.9 g
Proteïnen 12.81 g
Vezels 1.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin