Jagersstoofpotje met kip (pollo alla cacciatora)

40 MIN
2 personen
Jagersstoofpotje met kip (pollo alla cacciatora)

Waarom jagers dit stoofpotje uitgevonden hebben? Omdat je alle ingrediënten gemakkelijk in 1 pot kan doen en het barstensvol heerlijke natuurlijke smaken zit!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g krielaardappelen
  • 250 g champignons
  • 10 g rozemarijn
  • 4 kippenbillen, drumsticks
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 laurierblad
  • 50 g groene olijven
  • 2 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • 1 glas rode wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pel de knoflook. Was en halveer de krieltjes. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak de blaadjes fijn.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote kookpot en voeg de knoflook toe. Als de olie heet is, schep je de knoflook uit de pan en voeg je de kippenbillen toe. Bak ze rondom aan gedurende 4 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en zet even opzij.
  3. Doe de overige olijfolie in de kookpot en voeg nu de fijngesneden ui, rozemarijn en champignons toe. Roerbak voor 5 minuten. Bestrooi de stoofpot met de bloem. Laat kort bakken en blus met de rode wijn. Roer alles goed los en laat de wijn 3 minuten inkoken. Voeg dan de tomatenblokjes, het laurierblad, de kippenbillen en de gehalveerde krieltjes toe. Roer goed om, kruid met peper en zout en zet een deksel op de pot. Laat 25 minuten garen, roer af en toe om.
  4. Proef of de aardappelen gaar zijn. Kruid bij met peper en zout en vis het laurierblaadje uit de stoofpot. Roer de olijven door het stoofpotje en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 768.64 kcal
Koolhydraten 54.5 g
waarvan suikers 8.21 g
Vet 25.87 g
waarvan verzadigd 4.66 g
Proteïnen 63.33 g
Vezels 14.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin