Eendenborst met krieken

35 MIN
4 personen
Eendenborst met krieken

Eend gaat heel goed samen met een zoete component, bijvoorbeeld appelsiensaus maar het is ook heel lekker met deze originele kriekensaus met balsamico.

Ingrediënten

  • 2 eendenborsten
  • 1 kg krielaardappel, gehalveerd
  • 1 bokaal kriek
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el balsamico
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoom de krieltjes 4 minuten in de microgolfoven of 8 minuten in een stoompan.
  2. Kruid de eendenborsten met peper en zout. Bak ze 7 minuten zonder vetstof op de velkant. Draai ze om en bak nog eens 3 minuten.
  3. Schep de eendenborsten uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie. Giet het vet weg en blus de pan met het kriekensap. Voeg de balsamico, de tijm en het laurierblaadje toe. Laat tot de helft inkoken. Zet dan het vuur lager en voeg ook de krieken toe. Laat ze even mee opwarmen.
  4. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de aardappelen met de look toe en bak ze goudbruin. Kruid bij met peper en zout.
  5. Verdeel de krieken en de krielaardappelen over de borden. Snijd de eendenborsten in plakjes en drapeer ze hierover. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 750.77 kcal
Koolhydraten 67.45 g
waarvan suikers 20.59 g
Vet 36.04 g
waarvan verzadigd 13.3 g
Proteïnen 35.69 g
Vezels 9.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin