Ijswafels framboos

500 MIN
6 personen
Ijswafels framboos

Voor deze ijswafels met framboos heb je geen ijsmachine nodig. Je maakt het ijs helemaal zelf, en serveert het dan tussen krokante wafeltjes, origineel!

Ingrediënten

  • 8 ijswafels
  • 200 g frambozen
  • 3 eieren, gesplitst
  • 600 ml lichte room
  • 225 g bruine suiker

BEREIDING

  1. Mix de frambozen samen met 50 gram suiker en 1 eetlepel koud water fijn in de blender. Zeef de saus en schenk over in een steelpan. Breng aan de kook en laat 2 minuten sudderen. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  2. Klop de eiwitten half stijf en meng er 50 gram suiker door. Roer om en laat rusten.
  3. Meng in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker tot schuim. Spatel hierdoor geleidelijk de slagroom en de opgeklopte eiwitten. Roer glad en zet een uur in de koelkast.
  4. Haal uit de koelkast en roer er de gemixte frambozen door. Meng alles goed door elkaar. Dek af met folie en zet 8 uur in de vriezer.
  5. Serveer het framboosijs tussen telkens 2 wafelkoekjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 570.15 kcal
Koolhydraten 47.11 g
waarvan suikers 43.31 g
Vet 40.24 g
waarvan verzadigd 21.26 g
Proteïnen 5.93 g
Vezels 2.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin