Fish pie

50 MIN
2 personen
Fish pie

Een klassieker uit Groot-Brittanië: fish pie! Oftewel een overheerlijke ovenschotel met stukjes verse vis, groentjes en een lekker dik laagje pureeaardappelen.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 wortel
  • 1 stengel selder
  • 2 tomaten
  • ½ citroen
  • 10 g bladpeterselie
  • 300 g vismengeling
  • 40 g cheddarkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Schil de wortel en rasp met een grove rasp. Snij de selder in fijne blokjes. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snij in blokjes. Pers het sap van de citroen. Snij de bladpeterselie fijn.
  3. Beboter een ovenschaal en voeg de wortel, selder, tomatenblokjes en fijngesneden peterselie toe. Meng door elkaar en leg er de blokjes vis bij. Besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout en overgiet met het citroensap.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed en schep de aardappelpuree bovenop de vis- en groentenmengeling. Strijk de bovenkant vlak en strooi er de cheddarkaas over. Zet de ovenschaal 22 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de ovenschotel nog 3 minuten onder de grill van de oven, zodat er een mooi krokant goudgeel korstje op komt en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 593.74 kcal
Koolhydraten 53.99 g
waarvan suikers 4.94 g
Vet 23.37 g
waarvan verzadigd 10.75 g
Proteïnen 37.31 g
Vezels 11.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin