Hutsepot met savooikool en rookworst

30 MIN
4 personen
Hutsepot met savooikool en rookworst

Een echte winterklassieker: een stevige hutsepot met savooikool, wortelen en plakjes rookworst. Serveer met een stevige schep mosterd!

Ingrediënten

  • 2 rookworst, in plakken
  • 3 wortelen, geschild en in stukken van 2 cm gesneden
  • 1 savooikool, grof gehakt
  • 600 g aardappelen, geschild en in stukjes gesneden, bloemige
  • 2 uien, in halve ringen gesneden
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 el mosterd
  • 1½ l kippenbouillon
  • 1 el boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de kippenbouillon in een kookpot en breng aan de kook. Voeg de aardappelen, ui, savooikool, de wortelen en het kruidentuiltje toe en laat 20 minuten koken.
  2. Giet de groenten af, maar hou de bouillon bij. Breng de bouillon terug aan de kook en doe er de schijfjes rookworst in. Laat 5 minuten opwarmen.
  3. Doe ondertussen de groenten in een kookpot (haal het kruidentuiltje eruit). Roer er de boter, mosterd, peper, zout en muskaatnoot onder en schud op met een deksel op de pot.
  4. Schep de plakjes rookworst uit de bouillon en schep ze door de hutsepot. Voeg ook nog enkele scheppen bouillon toe aan de hutsepot en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 664.64 kcal
Koolhydraten 42.81 g
waarvan suikers 17.16 g
Vet 40.84 g
waarvan verzadigd 15.38 g
Proteïnen 28.3 g
Vezels 14.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin