Zuurkoolstamppot met gegrilde rookworst

40 MIN
4 personen
Zuurkoolstamppot met gegrilde rookworst

Een echte winterse stamppot met zuurkool en een heerlijke gegrilde rookworst erbij. Ideaal na een lange, stevige winterwandeling!

Ingrediënten

  • 2 rookworst, in plakjes
  • 1 kg aardappel
  • 500 g zuurkool
  • 3 el Luikse siroop
  • 200 ml witte wijn
  • 200 ml groentebouillon
  • 3 el melk
  • 1 el boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Doe de Luikse siroop in een steelpannetje en laat opwarmen. Roer goed en voeg dan de zuurkool en het vocht toe. Blus met de wijn en de bouillon en stoof op een laag vuurtje gedurende 10 minuten.
  3. Giet de aardappelen af en stamp tot puree met de zuurkool, melk en boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Grill de rookworst en serveer met de zuurkoolpuree.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 674.72 kcal
Koolhydraten 48.6 g
waarvan suikers 9.23 g
Vet 37.72 g
waarvan verzadigd 14.19 g
Proteïnen 23.63 g
Vezels 5.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin