Zalm teriyaki met Chinese kool en paprika

20 MIN
2 personen
Zalm teriyaki met Chinese kool en paprika

Een snel, smaakvol en Aziatisch getint gerecht! Heerlijke zalm teriyaki met gewokte Chinese kool en paprika erbij. Koolhydraatarm maar toch met heel veel smaak. Dit toppertje zet je in 20 minuten op tafel.

Ingrediënten

  • ¾ Chinese kool
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 20 g gember
  • 1 el rijstazijn
  • 1 stick honing
  • 2 el sojasaus
  • 2 zalmfilet
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de Chinese kool in fijne reepjes. Snij de rode paprika in fijne reepjes. Snij de lente-ui in ringen, hou het witte en groene deel gescheiden.
  2. Schil en rasp de gember. Doe in een kommetje en voeg de rijstazijn, honing en sojasaus toe. Meng goed. Dit is de teriyaki marinade.
  3. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrijk ze rondom met de teriyaki marinade. Kruid met peper. Hou de rest van de marinade opzij.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in een grote pan of wok en voeg het wit van de lente-ui, de Chinese kool en de paprika toe. Roerbak 2 minuten op hoog vuur. Voeg dan per persoon 2 eetlepels water toe. Laat stoven tot het water verdampt is. Kruid met peper en zout.
  5. Verhit de rest van de arachideolie in een antikleefpan en bak de zalm 4 minuten aan elke kant, bak op een niet te hoog vuur.
  6. Serveer de gewokte groenten met de rest van de teriyakimarinade en de zalm. Bestrooi de zalm met de sesamzaadjes. Werk het gerecht af met het groen van de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 607.06 kcal
Koolhydraten 18.38 g
waarvan suikers 11.03 g
Vet 41.81 g
waarvan verzadigd 7.63 g
Proteïnen 36.07 g
Vezels 10.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin