Honey glazed buikspek met rijst, paksoi en broccolini

35 MIN
2 personen
Honey glazed buikspek met rijst, paksoi en broccolini

Broccolini, ook wel bimi genoemd, is een kruising van broccoli en de Chinese stengelkool Kailan. De felgroene miniatuurgroente is een graag geziene gast in de Aziatische keuken en doet nu ook bij ons z'n intrede. Mooi én lekker!

Ingrediënten

  • 20 gr verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 kl vijfkruidenpoeder
  • 125 gr volkoren rijst
  • 200 gr traaggegaard spek
  • 1 bussel radijzen
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 paksoi
  • 200 gr broccolini
  • 10 gr boter
  • olie
  • ½ kl suiker
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Lak: rasp de gember tot je 0,5 kl per persoon hebt. Pers de knoflook. Meng de gember en knoflook met de honing, een snuif vijfkruidenpoeder en de boter in een steelpan. Laat op zacht vuur opwarmen tot alle ingrediënten vermengd zijn. Haal van het vuur.
  2. Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  3. Wrijf het traag gegaard spek in met de lak en laat marineren.
  4. Snijd de radijsjes in plakjes. Overgiet met de witte wijnazijn en bestrooi met de suiker. Kruid met zout en zwarte peper. Laat marineren terwijl je de rest van het gerecht bereidt.
  5. Snijd de paksoi in hapklare stukken. Verhit een scheut olie in een pan en roerbak de paksoi en broccolini 5 min. op hoog vuur, tot de groenten beetgaar zijn. Kruid met een snuifje vijkruidenpoeder, zout en zwarte peper.
  6. Laat een kleine pan warm worden op het vuur en bak het spek langs alle kanten aan op middelhoog vuur. Het vlees is al gaar en moet nu enkel nog een korstje krijgen (zie tip).
  7. Serveer de rijst met de geroerbakte groenten, de zoetzure radijsjes en het spek. Druppel de restjes lak uit de pan over de rijst. Smakelijk!
  8. TIP: Let op, door de honing in de lak kan het vlees snel aanbranden als je het vuur te hoog zet.