Een explosie van smaken en texturen op je bord. De wortelpuree zorgt voor een zoete, romige smaak terwijl de gepekelde radijzen net die extra pittige kick toevoegen. Het traaggegaard buikspek maakt het gerecht compleet.
Ingrediënten
1 teentje knoflook
2 el aceto balsamico
300 gr buikspek (voorgegaard)
1 bussel radijsjes
500 gr bloemige aardappelen
3 wortelen
40 gr microgroenten spicy mix (of cresson)
1 el bruine suiker
olie
100 ml witte wijnazijn
1 el kristelsuiker
scheutje melk
snuifje nootmuskaat
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Marinade: pers de knoflook. Meng met de balsamico, bruine suiker en een flinke scheut olie. Bestrijk het buikspek met de marinade.
Gepekelde radijzen: breng de witte wijnazijn samen met 50 ml water en de kristalsuiker aan de kook. Snijd de radijzen in 4 en overgiet met het mengsel. Zet gekoeld opzij.
Snijd de aardappelen en wortel in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar. Giet af en stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
Laat intussen een (grill)pan heet worden. Kruid het buikspek met zout en zwarte peper (zie tip). Grill 1-3 min. aan beide kanten zodat het mooi gekleurd en warm is vanbinnen.
Snijd het buikspek in plakjes. Serveer met de wortelpuree en gepekelde radijsjes. Werk af met de microgroenten. Smakelijk!
TIP: Dit traaggegaard buikspek is iets vetter van consistentie, maar heeft daardoor ook veel meer smaak. Je hoeft het vet er niet af te snijden en weg te gooien.