Buikspek met wortelpuree en gepekelde radijsjes

35 MIN
2 personen
Buikspek met wortelpuree en gepekelde radijsjes

Een explosie van smaken en texturen op je bord. De wortelpuree zorgt voor een zoete, romige smaak terwijl de gepekelde radijzen net die extra pittige kick toevoegen. Het traaggegaard buikspek maakt het gerecht compleet.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 el aceto balsamico
  • 300 gr buikspek (voorgegaard)
  • 1 bussel radijsjes
  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 3 wortelen
  • 40 gr microgroenten spicy mix (of cresson)
  • 1 el bruine suiker
  • olie
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 1 el kristelsuiker
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Marinade: pers de knoflook. Meng met de balsamico, bruine suiker en een flinke scheut olie. Bestrijk het buikspek met de marinade.
  2. Gepekelde radijzen: breng de witte wijnazijn samen met 50 ml water en de kristalsuiker aan de kook. Snijd de radijzen in 4 en overgiet met het mengsel. Zet gekoeld opzij.
  3. Snijd de aardappelen en wortel in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar. Giet af en stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  4. Laat intussen een (grill)pan heet worden. Kruid het buikspek met zout en zwarte peper (zie tip). Grill 1-3 min. aan beide kanten zodat het mooi gekleurd en warm is vanbinnen.
  5. Snijd het buikspek in plakjes. Serveer met de wortelpuree en gepekelde radijsjes. Werk af met de microgroenten. Smakelijk!
  6. TIP: Dit traaggegaard buikspek is iets vetter van consistentie, maar heeft daardoor ook veel meer smaak. Je hoeft het vet er niet af te snijden en weg te gooien.