Havermoutpap met appel en banaan

10 MIN
4 personen
Havermoutpap met appel en banaan

Nood aan een voedzaam power-ontbijt? Deze havermoutpap met alleen natuurlijke suikers van dadels, appel en banaan geeft je genoeg paardenkracht om energiek de dag te beginnen.

Ingrediënten

  • 150 g havermoutvlokken, instant
  • 2 el noten
  • 700 ml melk
  • 2 appels
  • 2 bananen
  • 8 dadels
  • 2 el kokosvet

BEREIDING

  1. Schil de appels en snij in stukjes. Snij de bananen in plakjes. Hak de noten grof. Verwijder de pitten uit de dadels en snij in stukjes.
  2. Verhit het kokosvet in een gamel of pannetje en voeg de bananen en appels toe. Stoof aan tot ze bruin kleuren.
  3. Schenk er de melk bij, roer goed om en breng aan de kook. Voeg de havermout en dadels toe en laat indikken.
  4. Strooi er de noten over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 506.96 kcal
Koolhydraten 69.78 g
waarvan suikers 46.01 g
Vet 17.51 g
waarvan verzadigd 8.45 g
Proteïnen 13.69 g
Vezels 8.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin