Havermout met blauwe bessen en banaan

15 MIN
2 personen
Havermout met blauwe bessen en banaan

Een van onze favoriete ontbijten: warme havermout met de heerlijke combinatie van blauwe bessen, walnoten en banaan. Een kommetje waar je even op voortkan!

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 20 g walnoten
  • 90 g havervlokken, instant
  • 500 ml amandelmelk
  • 2 el honing
  • 1 kl vanille-extract
  • 80 g blauwe bessen

BEREIDING

  1. Snij de bananen in plakjes. Hak de walnoten grof.
  2. Doe de havervlokken, de amandelmelk en de helft van de bananenschijfjes in een pannetje op een middelhoog vuur.
  3. Breng aan de kook tot de havermout begint te pruttelen, roer om. Laat 3 minuten garen.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg de honing en het vanille-extract toe.
  5. Verdeel de havermout over de kommetjes en werk af met de rest van de bananenschijfjes, de blauwe bessen en de walnoten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 454.65 kcal
Koolhydraten 68.23 g
waarvan suikers 38.61 g
Vet 13.31 g
waarvan verzadigd 0.78 g
Proteïnen 11.09 g
Vezels 10.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin