Gratin met prei, gehakt en gnocchi

30 MIN
2 personen
Gratin met prei, gehakt en gnocchi

Hou je van hachis parmentier? Dat is een ovenschotel met gehakt, groenten, een laagje aardappelpuree en dan gegratineerd in de oven. Wel, ditmaal maken we 'm met een laagje gnocchi en gratinkaas bovenaan. Verrassend, origineel en minstens even lekker, moet je proberen!

Ingrediënten

  • 250 g gnocchi
  • 2 prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 sjalot
  • 40 g gratinkaas
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl boter
  • 1 kl suiker
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat goed uitlekken.
  2. Was en snij de prei in ringen. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de prei, ui en knoflook samen aan gedurende 2 minuten. Voeg per persoon 50 millilter water toe en laat nog 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  3. Boter een ovenschaal in en schep de gestoofde groenten hier in. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan van de prei en bak het gehakt gedurende 7 minuten. Schep regelmatig om en kruid met peper en zout. Schep het gebakken gehakt bovenop de prei.
  4. Snij de sjalot fijn. Doe in een kommetje, samen met de wittewijnazijn, mosterd en suiker. Meng goed. Voeg dan al roerend de extra vierge olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Dit is de vinaigrette.
  5. Verwarm de grill van de oven voor. Verdeel de gnocchi over het gehakt. Strooi er de gratinkaas over. Zet 4-5 minuten onder de grill tot de kaas mooi gegratineerd is.
  6. Serveer de ovenschotel met de sla en de vinaigrette.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1168.29 kcal
Koolhydraten 112.42 g
waarvan suikers 23.55 g
Vet 53.17 g
waarvan verzadigd 16.55 g
Proteïnen 54.71 g
Vezels 15.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin