Groentesoep met balletjes, boekweit en pistou

30 MIN
2 personen
Groentesoep met balletjes, boekweit en pistou

We maken er een soepje van vandaag! Maar wel een heel lekker ;-). Deze heerlijke soep bomvol verse groentjes krijgt wat body dankzij lekker vullende boekweitkorrels, dat is een graansoort. Daarbij komen ook nog gehaktballetjes en pistou, een heerlijke Provençaalse saus die doet denken aan pesto. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 wortelen
  • 2 stengels selder
  • 1 prei
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 g gemengd gehakt
  • 100 g boekweit
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g basilicum
  • 30 g parmezaan
  • 1½ el boter
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Schil en snij de wortelen in blokjes. Snij de selder in boogjes. Verwijder een buitenste blad van de prei en hou opzij (hiermee maken we straks het kruidentuiltje). Snij de prei in ringen.
  2. Smelt de boter in een grote kookpot en voeg de ui en wortelen toe. Laat 5 minuten stoven en voeg dan de prei en selder toe. Laat opnieuw 5 minuten stoven. Breng per persoon 550 milliliter water aan de kook in een waterkoker.
  3. Neem het buitenste blad van de prei en leg er de tijm en laurier in en bind samen met een touwtje. Dit is het kruidentuiltje.
  4. Giet het hete water bij de groenten in de kookpot. Voeg het kruidentuiltje en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Rol ondertussen kleine gehaktballetjes.
  5. Voeg de boekweit toe aan de soep en roer goed om. Laat nog 10 minuten pruttelen. Voeg de laatste 5 minuten de gehaktballetjes toe.
  6. Pers de knoflook. Hak de basilicum grof. Doe samen in een vijzel en stamp tot een pasta. Je kan dit ook in een keukenrobot doen. Meng er de parmezaan en extra vierge olijfolie door. Kruid met peper en zout. Dit is de pistou.
  7. Vis het kruidentuiltje uit de soep. Kruid de soep met peper en zout. Serveer de soep met de pistou.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 820.58 kcal
Koolhydraten 66.44 g
waarvan suikers 23.34 g
Vet 44.13 g
waarvan verzadigd 17.17 g
Proteïnen 34.18 g
Vezels 16.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin