Grieks groentestoofpotje met feta

25 MIN
2 personen
Grieks groentestoofpotje met feta

Een berg lekkere groenten, een smakelijk tomatensausje erbij en afgewerkt met feta, dat is dit heerlijke Grieks groentestoofpotje! Gemakkelijk klaar te maken in één pot, lekker licht en o zo smaakvol. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ venkel
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 250 g champignons
  • 1 kl gedroogde oregano
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 10 g bladpeterselie
  • 200 g feta
  • 2 el olijfolie
  • 2 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Snij de venkel in blokjes. Halveer de courgette in de lengte en snij dan in halve maantjes. Snij de gele paprika in reepjes. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een stoofpot en voeg de ui, knoflook, champignons en venkel toe. Roerbak 5 minuten.
  3. Voeg nu de rest van de olijfolie, de courgette, paprika en gedroogde oregano toe. Roerbak opnieuw 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  4. Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree en per persoon 100 milliliter water toe. Schep goed om en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Hak de bladpeterselie fijn en verkruimel de feta.
  6. Roer de wittewijnazijn door het gerecht. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Schep in diepe borden en werk af met de fijngehakte peterselie en de verkruimelde feta.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 556.9 kcal
Koolhydraten 27.57 g
waarvan suikers 18.72 g
Vet 36.89 g
waarvan verzadigd 17.31 g
Proteïnen 24.86 g
Vezels 11.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin