Griekse salade met veggie shoarmareepjes

20 MIN
2 personen
Griekse salade met veggie shoarmareepjes

De klassieke Griekse salade ken je allicht: lekkere tomaten, paprika, komkommer, frisse feta en natuurlijk extra vierge olijfolie. Wij maken er een volwaardige vegetarische maaltijd van door kruidige veggie shoarmareepjes toe te voegen. Licht verteerbaar en oh zo lekker!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • ½ rode ui
  • 1 komkommer
  • 125 g kerstomaten
  • 2 takjes oregano
  • 300 g sojareepjes shoarma
  • 2 kl kipkruiden
  • 100 g feta
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de paprika in fijne reepjes. Snij de rode ui in zo fijn mogelijke halve ringen. Snij de komkommer in plakjes en de kerstomaten in kwartjes. Rits de blaadjes van de takjes oregano.
  2. Doe alle groenten, de oregano (hou enkele blaadjes apart), de wittewijnazijn en de helft van de extra vierge olijfolie in een mengkom. Kruid met peper en zout en meng goed door elkaar. Dit is de salade.
  3. Verhit de olijfolie in een antikleefpan. Voeg de vegetarische shoarmareepjes toe samen met de kipkruiden en roerbak gedurende 4 minuten.
  4. Hak de rest van de blaadjes oregano fijn. Verdeel de salade over de borden. Verdeel daarover de vegetarische shoarmareepjes en verkruimel er de feta over. Werk af met de rest van de extra vierge olijfolie en de fijngehakte oregano.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 616.46 kcal
Koolhydraten 18.44 g
waarvan suikers 10.27 g
Vet 34.6 g
waarvan verzadigd 10.84 g
Proteïnen 47.35 g
Vezels 6.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin