Goulashsoep met rundsgehaktballetjes

30 MIN
2 personen
Goulashsoep met rundsgehaktballetjes

Een heerlijke klassieker voor op koude dagen: Hongaarse goulashsoep. We vervingen het stoofvlees dat normaal gezien gebruikt wordt, door rundsgehaktballetjes. Origineel en zo is de soep in een half uurtje klaar! We voegden ook nog vermicelli toe om er een heerlijk vullende soep van te maken. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 wortelen
  • 2 kl paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 runderbouillonblokje
  • 300 g rundsgehakt
  • 1 bio-ei
  • 2 el paneermeel
  • 100 g vermicelli
  • 10 g krulpeterselie
  • 1 olijfolie
  • 1 el bloem
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in blokjes. Schil de wortelen en snij in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de ui, wortel en knoflook toe. Laat 4 minuten stoven op een zacht vuur en voeg dan de paprikablokjes, het paprikapoeder en de bloem toe. Laat 2 minuten stoven. Breng per persoon 400 milliliter water aan de kook in een waterkoker en schenk bij de groenten. Voeg de tomatenblokjes en de runderbouillon toe. Roer opnieuw goed om, kruid met peper en zout en breng aan de kook.
  3. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Doe het gehakt in een kom, samen met het ei (de eieren) en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Meng goed en rol er met vochtige handen gehaktballetjes van.
  4. Wanneer de soep 10 minuten geprutteld heeft, voeg je de gehaktballetjes en vermicelli toe. Laat nog 5 minuten pruttelen. Roer af en toe om. Snij de peterselie fijn.
  5. Kruid de soep af met peper en zout en serveer. Werk af met fijngesneden peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 688.38 kcal
Koolhydraten 76.26 g
waarvan suikers 20.36 g
Vet 20.76 g
waarvan verzadigd 1.01 g
Proteïnen 42.08 g
Vezels 12.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin