Snel klaar, heerlijk gemakkelijk en om duimen en vingers bij af te likken. Letterlijk én figuurlijk! Overheerlijk met looksaus bij.
Ingrediënten
1 rode paprika
1 gele ui
2 kipfilets
2 kl shoarmakruiden
4 pitabroodjes
1 zakje ijsbergsla
100 gr geraspte wortelen
150 gr looksaus
olie
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C voor de pitabroodjes. Je kan ze ook in de broodrooster roosteren, dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.
Snijd de paprika in reepjes van 0,5 cm. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de kip in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de paprika en ui op een hoog vuur (zie tip). Voeg na 2-3 min. de kippenblokjes toe, samen met de shoarmakruiden. Laat nog 3-5 min. bakken tot de kip gaar is. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Rooster intussen de pitabroodjes 5 min. in de oven of broodrooster.
Vul de pita met de ijsbergsla, geraspte wortel en de kip met paprika. Werk af met een schepje looksaus. Smakelijk!
TIP: Hou je niet van rauwe wortel? Bak 'm dan mee in de pan met de ui en de paprika.