Tacos met kip, paprika, guacamole en kaas

30 MIN
2 personen
Tacos met kip, paprika, guacamole en kaas

Het perfecte entertaingerecht voor taco tuesday met vrienden.

Ingrediënten

  • 6 miniwraps
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 300 gr kippendij
  • 2 kl tex-mexkruiden
  • 1 tomaat
  • 150 gr maïs
  • 50 gr geraspte kaas
  • 1 avocado
  • olie
  • zout en zwarte peper
  • olie

BEREIDING

  1. Tip: is je ovenschaal te groot? Vul ze dan wat op met een propje aluminiumfolie of zet er een vuurvast schaaltje bij. Te klein? Neem dan een tweede schaal.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een diepe ovenschaal met olie en schik de wraps in kommetjes tegen elkaar in de ovenschaal (zie foto, zie tip).
  3. Snijd de ui in halve ringen (houd een klein beetje apart voor de guacamole en snipper fijn). Pers de knoflook. Snijd de paprika en kip in kleine blokjes.
  4. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui, knoflook, paprika en kip aan op een hoog vuur tot de kip gaar is (bak eventueel de kip apart als je pan te klein is). Kruid met tex-mexkruiden. Snijd de tomaat in blokjes en voeg toe. Voeg ook de maïs (uitgelekt) toe en roer om. Schep in de wrap-kommetjes en strooi de kaas eroverheen. Schuif 5-10 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.
  5. Prak de avocado met een vork of mix met een staafmixer. Kruid met de fijngesnipperde ui, een likje olijfolie, zout en zwarte peper.
  6. Werk de wrap-kommetjes af met een lepel guacamole. Smakelijk!