Gevulde paprika met pittig gehakt

60 MIN
4 personen
Gevulde paprika met pittig gehakt

Ingrediënten

  • 400 g rundergehakt
  • 2 rode paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 75 g kaas, geraspt
  • 15 g boter
  • 1 kl Sambal Oelek
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit de boter in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en roerbak het rul en gaar.
  3. Neem de pan van het vuur. Roer de helft van de kaas, de peterselie, de sambal en zout en peper naar smaak door het gehakt.
  4. Snijd het hoedje van elke paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de onderkant wat bij zodat de paprika's blijven rechtstaan. Hou de hoedjes apart.
  5. Vul de paprika's met het gehaktmengsel en zet ze in een ovenschaal.
  6. Bak de paprika's in het midden van de oven in ca. 40 minuten gaar. Strooi er 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd de rest van de kaas over. Plaats de hoedjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 332.5 kcal
Koolhydraten 10.86 g
waarvan suikers 7.66 g
Vet 19.03 g
waarvan verzadigd 10.24 g
Proteïnen 27.92 g
Vezels 4.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin