Spinazie-ovenschotel met gehakt

45 MIN
4 personen
Spinazie-ovenschotel met gehakt

Een lekker comforting ovengerecht voor wie van stevige winterkost houdt: een spinazie-ovenschotel met gehakt en gorgonzola, verrassend!

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 700 g spinazie
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 4 el olijfolie
  • 150 g gorgonzola, verkruimeld
  • 750 g aardappelen
  • 150 ml melk
  • 3 klontjes boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en pureer ze. Schenk er een klontje boter en de melk bij en roer om. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Giet de spinazie af onder water en knijp al het vocht eruit met de handen. Zet even opzij.
  4. Stoof ondertussen de ui en paprika aan in de helft van de olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Laat er de kaas in smelten. Meng er helemaal op het einde de spinazie door. Kruid af met peper en zout naar smaak.
  5. Leg in een ovenschaal een laag van het spinazie-gehaktmengsel. Schep hierop een laag aardappelpuree. Herhaal dit en eindig met een laag aardappelpuree. Leg hierop enkele vlokjes boter en zet 20 minuten in het midden van de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 876.49 kcal
Koolhydraten 43.02 g
waarvan suikers 7.42 g
Vet 58.92 g
waarvan verzadigd 27.78 g
Proteïnen 41.91 g
Vezels 10.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin