Breng in een grote pan 2 liter water aan de kook. Voeg de bonen, het spek, de wortel, de ui en het kruidentuiltje toe. Laat afgedekt 1 uur zachtjes koken, tot de bonen net gaar zijn. Giet af en vang wat van het kookvocht op. Laat uitlekken en verwijder het kruidentuiltje.
Meng de bonen met de spekblokjes, de tomatenblokjes en de tomatenpuree. Kruid met peper, zout en een snufje cayennepeper. Schep alles in een ingevette ovenschaal. Giet er de kalfsbouillon over tot alles onderstaat.
Prik de worsten in met een vork en leg ze op de bonen. Zet ongeveer 1,5 uur in de oven. Voeg eventueel meer bouillon of kookvocht toe als de cassoulet te droog bakt.
Haal de schaal uit de oven. Bestrooi met paneermeel en leg er vlokjes boter op. Laat nog even korsten onder de grill.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.