Pannenkoek met doperwtjes en kruiden

0 MIN
4 personen
Pannenkoek met doperwtjes en kruiden

Een heerlijke hartige pannenkoek met knapperige doperwtjes en verse kruiden. Een lente-topper!

Ingrediënten

  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 125 g tarwebloem
  • 3 bio-eieren
  • 250 ml melk
  • 150 ml water
  • zonnebloemolie
  • zout
  • 300 g doperwten
  • 50 g basilicum
  • 50 g peterselie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Maak de doperwten schoon. Kook ze.
  2. Verwarm de oven op 70 °C. Zet er de serveerborden in.
  3. Vermeng beide bloemsoorten en roer er wat zout door. Doe er de melk en de eieren bij, en zoveel water als nodig om een glad deeg te verkrijgen. Laat 30 minuten rusten.
  4. Hak de kruiden fijn. Meng ze samen met de doperwtjes onder het deeg.
  5. Bak flensjes van het deeg in wat olijfolie.
  6. Schik de flensjes in zijn geheel op bord en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 354.33 kcal
Koolhydraten 54.5 g
waarvan suikers 6.65 g
Vet 5.6 g
waarvan verzadigd 1.6 g
Proteïnen 17.97 g
Vezels 6.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin