Risoni salade met feta

20 MIN
2 personen
Risoni salade met feta

Een heerlijke variatie op de klassieke Griekse salade, met risoni pasta erbij. Dankzij de pasta is dit een lekker vullende maaltijdsalade. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 125 g risoni
  • 250 g kerstomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 50 g zwarte olijven
  • 1 gele paprika
  • 200 g feta
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de risoni beetgaar in 6-8 minuten. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.
  2. Halveer de kerstomaatjes. Snij de komkommer overlangs in 4 en snij dan in plakjes. Snij de ui in halve ringen. Halveer de zwarte olijven. Snij de gele paprika in reepjes. Snij de feta in blokjes. Hak de peterselie fijn.
  3. Meng de olijfolie met de wittewijnazijn, de oregano en de fijngehakte peterselie. Kruid bij met peper en zout.
  4. Meng de risoni met de vinaigrette. Voeg de tomaten, de komkommer, de zwarte olijven, de plakjes ui, de paprika en de feta toe. Schep voorzichtig om en verdeel over de borden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 583.59 kcal
Koolhydraten 28.57 g
waarvan suikers 11.97 g
Vet 41.58 g
waarvan verzadigd 18.06 g
Proteïnen 21.76 g
Vezels 8.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin