Carpaccio van rode biet met sinaasappel, veldsla en feta

20 MIN
4 personen
Carpaccio van rode biet met sinaasappel, veldsla en feta

Carpaccio hoeft niet altijd van vlees of vis te zijn. Deze versie met rode biet, sinaasappel en feta smaakt goed af. Een origineel vegetarisch voorgerechtje!

Ingrediënten

  • 2 rode bieten, gekookt en geschild
  • 75 g veldsla
  • 2 sinaasappels, geschild
  • 100 g cashewnoten, grof gehakt
  • 100 g feta
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de rode bieten en de sinaasappels in flinterdunne plakjes.
  2. Schik de plakjes rode biet over de borden en leg hierover de sinaasappels. Sprenkel er 2 eetlepels olijfolie over en kruid bij met peper en zout.
  3. Meng 4 eetlepels olijfolie met de mosterd en kruid bij met peper en zout. Meng de veldsla hieronder. Verdeel de blaadjes veldsla over de borden en kruimel er de feta over.
  4. Werk af met de cashewnoten en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 477.94 kcal
Koolhydraten 18.72 g
waarvan suikers 10.01 g
Vet 39.78 g
waarvan verzadigd 9.4 g
Proteïnen 10.8 g
Vezels 5.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin