Frisse salade met gerookte zalm en krieltjes

15 MIN
2 personen
Frisse salade met gerookte zalm en krieltjes

Een heerlijke snelle salade met een Scandinavisch tintje: gestoomde krieltjes in een frisse yoghurtdressing met dille, lente-ui en krokante blokjes komkommer. Werk af met gerookte zalm. Heerlijk licht en in 15 minuten klaar. Dat verdient een fris wit wijntje voor erbij!

Ingrediënten

  • 1 zakje stoomkrieltje
  • ½ komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • 10 g dille
  • ½ potje magere yoghurt
  • 150 g gerookte zalm
  • 3 el mayonaise
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de komkommer. Zet een snijplank, mes en grote kom klaar.
  2. Leg de stoomkrieltjes in de verpakking 6 minuten in de microgolfoven. Laat ze nog 1 minuut nagaren en spoel ze dan grondig onder koud water en halveer ze.
  3. Snij de komkommer in fijne blokjes. Snij de lente-uitjes in ringen. Snij de dille fijn. Doe alles samen in een grote kom en meng er de yoghurt, mayonaise, wittewijnazijn, peper en zout en tenslotte ook de krieltjes door.
  4. Rol de plakjes zalm op en serveer ze bij de krieltjessalade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 529.22 kcal
Koolhydraten 39.91 g
waarvan suikers 4.16 g
Vet 30.72 g
waarvan verzadigd 5.22 g
Proteïnen 21.29 g
Vezels 6.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin