Gebraden citroenkip met aardappelen

65 MIN
4 personen
Gebraden citroenkip met aardappelen

Een heerlijke kip, in zijn geheel gebraden, met een frisse citroensmaak. De aardappeltjes worden mee met de kip gebakken, en krijgen daardoor heel wat smaak.

Ingrediënten

  • 1 braadkip
  • 1 kg aardappel, geschild en in blokjes
  • 5 teentjes knoflook, geplet
  • 2 citroen, geperst
  • 4 takjes tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Vul de kip met 2 takjes tijm, een laurierblaadje en een teentje knoflook. Kruid goed met peper en zout.
  3. Leg de kip in een braadslee en verdeel hier de rest van de tijm en de laurierblaadjes over. Leg dan ook de aardappels en de overige teentjes look er mee in.
  4. Schenk het citroensap met 250 milliliter water over de kip en de aardappels. Kruid goed bij met peper en zout. Wrijf het vel van de kip in met de boter.
  5. Braad de kip 40 minuten in de oven. Bedruip het vlees om de 10 minuten met het braadvocht.
  6. Draai de kip om en laat nog 10 minuten doorwarmen. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 575.78 kcal
Koolhydraten 45.32 g
waarvan suikers 2.84 g
Vet 25.47 g
waarvan verzadigd 9.27 g
Proteïnen 39.29 g
Vezels 7.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin