Fish & chips met tartaarsaus, wortel en sla

35 MIN
2 personen
Fish & chips met tartaarsaus, wortel en sla

Aan de overkant van het kanaal zijn ze dol op fish & chips! Voor ze de vis bakken wordt die door een beslag gehaald. Zo wordt die lekker krokant. Maak het je een tikkeltje gemakkelijker en serveer dit recept met heerlijke fishsticks.

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 3 wortelen
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr fishsticks
  • 1 little gem
  • 100 gr tartaarsaus
  • olijfolie
  • boter
  • 1 kl maïszetmeel
  • snuifje paprikapoeder
  • balsamicoazijn
  • zout en zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht) en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aardappel en wortel in schijfjes van zo'n 3 mm dik (schillen hoeft niet). Gebruik eventueel een mandoline. Pers de knoflook. Hussel de schijfjes op de bakplaat door elkaar met de knoflook, olie, maïszetmeel, paprikapoeder en zout. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de schijfjes goudbruin zijn. Draai halverwege eens om.
  3. (Doe deze stap pas als de aardappelen bijna gaar zijn). Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een pan op middelhoog vuur (zie tip). Bak de fishsticks 4-6 min. langs beide kanten goudbruin.
  4. Pluk de little gem blaadjes los en breng op smaak met een scheutje olijfolie, balsamicoazijn, zout en zwarte peper.
  5. Serveer de fish & chips met de knapperige little gem en een lepel tartaarsaus. Smakelijk!