Gemarineerde visbrochettes met tabouleh

30 MIN
2 personen
Gemarineerde visbrochettes met tabouleh

Met deze originele visbrochettes, gemaakt van takjes rozemarijn, combineren we 2 vissoorten: kabeljauw en zalm! Daarbij komt kruidige tabouleh, heerlijk!

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 20 g gember
  • 1 stick honing
  • 1 gele paprika
  • 1 zalmfilet
  • 1 kabeljauwfilet
  • 4 takjes rozemarijn
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1 sjalot
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pers het sap van de citroen. Schil en rasp de gember. Maak een marinade door de olijfolie, de wittewijnazijn, de geraspte gember, de helft van het citroensap en de helft van de honing te mengen. Snij de gele paprika in stukjes van 3 bij 3 centimeter.
  2. Snij de vis in blokjes. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn, maar laat de bovenste blaadjes eraan. Dit zijn je satéstokjes. Spies de blokjes vis afwisselend met een blokje paprika op de rozemarijntakjes en leg ze in de marinade. Maak 2 spiesjes per persoon. Draai de spiesjes geregeld om.
  3. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  4. Snij de sjalot fijn. Hak de bladpeterselie fijn en meng door de couscous. Voeg de rest van de honing, de rest van het citroensap en de extra vierge olijfolie toe en meng goed. Kruid met peper en zout.
  5. Verhit een grillpan of antikleefpan en bak de visbrochettes rondom.
  6. Overgiet ze vlak voor het opdienen nog eens met de marinade en kruid met peper en zout. Serveer met de tabouleh.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 522.54 kcal
Koolhydraten 22.44 g
waarvan suikers 8.42 g
Vet 32.47 g
waarvan verzadigd 6.78 g
Proteïnen 34.16 g
Vezels 5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin