Vis in tomatensaus met olijven en couscous

20 MIN
2 personen
Vis in tomatensaus met olijven en couscous

Deze heerlijke kruidige Marokkaanse ovenschotel is heel gemakkelijk om te maken en zal je aangenaam verrassen! De vis wordt met een tomaten-harissasausje met groene olijven in de oven gegaard. Ondertussen maak je couscous klaar. Zo goed als geen werk, met een overheerlijk resultaat, yum!

Ingrediënten

  • 300 g vismengeling
  • 400 ml tomatenpassata
  • 1 kl harissa
  • 1 kl komijn
  • 30 g groene olijven
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ citroen
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk een ovenschaal met de olijfolie. Schik hierop de visblokjes. Doe de passata in een kom en meng er de harissa (gebruik minder als je niet van pittig houdt), komijn en een snuf peper en zout door. Schep de tomatensaus over de visblokjes. Leg er de groene olijven bij. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  3. Snij de bladpeterselie fijn en de citroen in partjes.
  4. Serveer de couscous met de visblokjes in tomatensaus met olijven. Werk af met fijngesneden peterselie en een citroenpartje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 490.63 kcal
Koolhydraten 56.15 g
waarvan suikers 3.01 g
Vet 12.72 g
waarvan verzadigd 1.66 g
Proteïnen 35.82 g
Vezels 6.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin