Zalm ras el hanout met tabouleh

20 MIN
2 personen
Zalm ras el hanout met tabouleh

Vandaag gaan we uit eten in het Midden-Oosten, met een heerlijk stuk met ras el hanout gemarineerde zalmfilet en daarbij een frisse tabouleh, met tomaat, sjalot, peterselie en citroendressing. Dat wordt genieten!

Ingrediënten

  • 2 kl ras el hanout
  • 2 zalmfilet, met vel
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1 sjalot
  • 2 tomaten
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ citroen
  • 1½ el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng de ras el hanout met de olijfolie. Bestrijk de zalmfilets rondom met dit mengsel. Zet de zalm even terug in de koeling.
  2. Kook 125 milliliter water per persoon en los er de groentebouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  3. Snij de sjalot fijn. Snij de tomaten in blokjes. Hak de bladpeterselie fijn.
  4. Was en rasp de schil van de citroen. Pers de aangegeven hoeveelheid citroensap uit. Meng het sap en de zeste met de extra vierge olijfolie en kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  5. Meng de sjalot, tomatenblokjes en bladpeterselie door de couscous. Meng er 2/3de van de dressing door.
  6. Kruid de zalmfilets met peper en zout en bak 3-4 minuten per kant in een antikleefpan, velkant eerst.
  7. Serveer de tabouleh met de gebakken zalmfilets. Sprenkel er de rest van de dressing over.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 770.67 kcal
Koolhydraten 57.82 g
waarvan suikers 2.43 g
Vet 42.06 g
waarvan verzadigd 7.35 g
Proteïnen 39.09 g
Vezels 5.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin