Cordon bleu met snijbonen in tomatensaus en aardappelplakjes

30 MIN
2 personen
Cordon bleu met snijbonen in tomatensaus en aardappelplakjes

Snijboontjes, ze doen ons zo denken aan vroeger toen onze grootmoeder vroeg om te helpen om te snijden met zo'n molentje! Pure nostalgie op het bord met deze lekkere cordon bleu met snijbonen in tomatensaus en krokant gebakken aardappelplakjes. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 400 g snijbonen
  • 2 takjes tijm
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 2 cordon bleus (varken)
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de aardappelen in plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de aardappelplakjes. Kruid met peper en zout en besprenkel met de olijfolie. Zet de aardappelplakjes 20 minuten in de voorverwarmde oven. Keer ze halfweg om.
  2. Snij de ui fijn. Verwijder het harde steelstukje van de snijbonen en snij ze in reepjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Breng een potje gezouten water aan de kook en kook de snijbonen beetgaar in 4 minuten. Giet af maar hou per persoon 50 milliliter van het kookvocht bij.
  3. Smelt de helft van de boter in een pan en stoof de ui aan. Voeg na 2 minuten de tijm en de uitgelekte snijbonen toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree en het kookvocht toe. Roer goed om, kruid met peper en zout en laat nog 2 minuten verdergaren op een zacht vuur.
  4. Smelt de rest van de boter in een antikleefpan en bak de cordon bleus 4-5 minuten aan elke kant op een zacht vuur
  5. Serveer de cordon bleus met de snijbonen in tomatensaus en de aardappelplakjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 770.89 kcal
Koolhydraten 61.51 g
waarvan suikers 6.33 g
Vet 40.84 g
waarvan verzadigd 12.93 g
Proteïnen 36.71 g
Vezels 15.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin