Gemarineerde spareribs

315 MIN
6 personen
Gemarineerde spareribs

Deze spareribs worden gemarineerd in een heerlijke zelfgemaakte sinaasappelsiroop. Lekker om in de oven of op de barbecue klaar te maken!

Ingrediënten

  • 1 kg sparerib
  • ½ ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • ½ sinaasappel
  • 2 el tomatenpuree
  • 100 ml golden syrup, of ahornsiroop
  • 4 druppels tabasco
  • 1 kl gember, geraspt

BEREIDING

  1. Leg de halve sinaasappel in een pot met voldoende water tot deze onderstaat en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 5 minuten zacht koken. Laat uitlekken en afkoelen. Snijd nadien in schuine stukken en vang het sap op.
  2. Doe de stukken sinaasappel samen met het opgevangen sap, de knoflook, de ui en de gember in de keukenmachine en hak fijn. Schenk over in een kom en voeg er de siroop, de tabasco en de tomatenpuree bij. Roer om tot een gladde marinade.
  3. Leg het vlees in een ondiepe ovenschaal en giet er de marinade over. Schep goed om zodat het vlees helemaal bedekt is met de marinade. Dek af en laat 4 uur marineren in de koelkast. Keer het vlees af en toe om.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Schik de spareribs naast elkaar op een bakplaat en bedek ze met de marinade. Zet 20 minuten in de warme oven of leg ze op de barbecue. Draai ze om en bedek ook de achterzijde met de marinade. Zet opnieuw 25 minuten in de oven tot ze gaar zijn.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 301.57 kcal
Koolhydraten 3.16 g
waarvan suikers 2.61 g
Vet 16.23 g
waarvan verzadigd 7.19 g
Proteïnen 35.23 g
Vezels 0.81 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin