Barbecue ribbetjes met maple syrup

90 MIN
4 personen
Barbecue ribbetjes met maple syrup

De ribbetjes op de barbecue deze zomer zijn heerlijk verrassend. Met een smakelijke marinade op basis van maple syrup is het zalig peuzelen!

Ingrediënten

  • 600 g varkensribben
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 kl tomatenpuree
  • 4 el ahornsiroop
  • 1 el mosterd
  • 1 el ketjap manis
  • 1 kl koolzaadolie
  • 1 kl komijn, gemalen
  • 1 kl koriander, gemalen
  • 1 kl komijnzaad
  • 1 snufje cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven op 160 °C.
  2. Bak de ui aan in de koolzaadolie. Laat even aanstoven en voeg dan de komijn, de koriander, het komijnzaad en de cayennepeper toe. Schep er dan ook de ahornsiroop, de mosterd, de tomatenpuree en de ketjap bij en roer goed om tot een plakkerig beslag. Schenk er ook een scheutje water bij.
  3. Kruid de ribbetjes met peper en zout en schik ze in een ovenschaal. Bestrijk het vlees royaal met de marinade. Houd ongeveer 1/3 van de marinade opzij.
  4. Bak de ribbetjes 50 minuten gaar. Haal ze dan uit de oven en bestrijk ze opnieuw met marinade. Zet ze terug in de oven en bak nog 20 minuten verder. Bestrijk ze deze 20 minuten nog regelmatig met de marinade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 525.96 kcal
Koolhydraten 19.88 g
waarvan suikers 17.37 g
Vet 38.01 g
waarvan verzadigd 12.85 g
Proteïnen 26.72 g
Vezels 1.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin