Gemarineerde ribbetjes met lichte koolsla

45 MIN
4 personen
Gemarineerde ribbetjes met lichte koolsla

De lekkerste marinade voor ribbetjes, die maak je zelf. Serveer er een heerlijke lichte koolsla bij, very American!

Ingrediënten

  • 600 g varkensribben
  • 2 el honing
  • 2 el mosterd
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el ketchup
  • 1 kl vijfkruidenpoeder
  • Voor de koolsla

  • ¼ witte kool, fijngesneden
  • 2 wortelen, geraspt
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 1 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak een marinade van honing, mosterd, ketjap manis, ketchup en vijfkruidenpoeder.
  2. Bestrijk de ribben met voldoende marinade en bak ze gaar op de barbecue. Schenk er tijdens het bakken af en toe wat extra marinade over.
  3. Meng in een kom de mayonaise met de Griekse yoghurt en het limoensap. Kruid naar smaak met peper en zout. Roer de witte kool, wortelen en rode ui door de saus.
  4. Haal de ribbetjes van de barbecue en serveer met de koolsla.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 566.76 kcal
Koolhydraten 20.33 g
waarvan suikers 17.04 g
Vet 40.67 g
waarvan verzadigd 13.3 g
Proteïnen 29.07 g
Vezels 5.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin