Patatas bravas met ribbetjes

60 MIN
4 personen
Patatas bravas met ribbetjes

Patatas bravas zijn vooral gekend als tapa, maar zijn ook een heerlijk pittig bijgerechtje bij een lekker stuk gegrild vlees, zoals ribbetjes op de barbecue.

Ingrediënten

  • 1 kg sparerib
  • 600 g aardappelen
  • 6 tomaten
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 el tomatenpuree, concentraat
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el oregano
  • tabasco
  • zout, fijn
  • zwarte peper

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen in blokjes. Leg ze uitgespreid op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie, kruid ze met zout. Zet ze 20 minuten in de oven op 180 °C.
  2. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook fijn. Roer de tomatenpuree los in 2 eetlepels water.
  3. Fruit de uisnippers glazig in olijfolie, doe er de knoflook, de tomatenpureeen de tomaten bij. Laat 10 minuten sudderen tegen de kook aan. Breng op smaak met tabasco, peper en zout.
  4. Rooster de gemarineerde ribbetjes in de oven of op de barbecue.
  5. Schep de aardappelblokjes in kommetjes. Lepel er de hete tomatensaus bij. Werk af met oregano. Serveer bij het vlees.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 603.61 kcal
Koolhydraten 32.81 g
waarvan suikers 4.03 g
Vet 25.27 g
waarvan verzadigd 10.86 g
Proteïnen 57.6 g
Vezels 6.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin