Kleverige kip met pompoen en lente-ui uit de oven

35 MIN
2 personen
Kleverige kip met pompoen en lente-ui uit de oven

Een heerlijk Aziatisch geïnspireerd gerecht, met kleverige kippenreepjes, pompoen en lente-ui. Allemaal klaargemaakt in 1 ovenschaal! Heel gemakkelijk dus en toch zo'n smaakbommetje. En oh ja, ook nog eens koolhydraatarm. Jawel, dit gaat geweldig goed smaken!

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • ½ flespompoen
  • 4 lente-uitjes
  • 30 g cashewnoten
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 2 sticks honing
  • 1 el sesamzaad
  • 10 g koriander
  • 2 el olijfolie
  • peper

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in reepjes. Schil de flespompoen en snij in blokjes van 2 cm. Verwijder de wortel van de lente-ui en snij in stukken van 3 centimeter. Hak de cashewnoten grof.
  2. Schil en rasp de gember en pers de knoflook. Meng de sojasaus met de honing, gember, knoflook, de olijfolie en het sesamzaad. Kruid met peper.
  3. Doe de kip en de groenten in een ovenschaal of braadsla en giet er de saus over. Schep goed om. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep om de 7-8 minuten om. Voeg de laatste 4 minuten de grofgehakte cashewnoten toe.
  4. Pluk de blaadjes koriander.
  5. Serveer het gerecht en werk af met de korianderblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 594.82 kcal
Koolhydraten 37.89 g
waarvan suikers 19.88 g
Vet 28.05 g
waarvan verzadigd 4.56 g
Proteïnen 45.8 g
Vezels 5.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin