Gehaktballen met krieken, pastinaak en gebakken patatjes

25 MIN
2 personen
Gehaktballen met krieken, pastinaak en gebakken patatjes

Een Belgische klassieker, met een extra groenten-upgrade! We voegen ook nog pastinaak toe voor die extra portie vitamientjes. Minstens even lekker en dus ook voedzamer!

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 2 pastinaken
  • 300 gr gehaktballetjes
  • 1 bokaal krieken
  • boter
  • 1 kl maïszetmeel
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen en pastinaak in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  2. Smelt een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes rondom mooi aan. Voeg vervolgens het maïszetmeel en daarna de krieken toe en laat in 3-5 min. opwarmen.
  3. Giet de aardappelen en pastinaak af. Smelt een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de aardappelen en pastinaak 4-5 min., tot ze een mooi korstje krijgen (zie tip).
  4. Serveer de balletjes met krieken en wat gebakken patatjes en pastinaak. Smakelijk!
  5. TIP: Je kan de aardappelen en pastinaak ook pureren met een scheutje melk of boter, nootmuskaat, zout en zwarte peper.