Gehaktballen met krieken, pastinaak en gebakken patatjes
25 MIN
2 personen
Een Belgische klassieker, met een extra groenten-upgrade! We voegen ook nog pastinaak toe voor die extra portie vitamientjes. Minstens even lekker en dus ook voedzamer!
Ingrediënten
400 gr vastkokende aardappelen
2 pastinaken
300 gr gehaktballetjes
1 bokaal krieken
boter
1 kl maïszetmeel
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aardappelen en pastinaak in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Smelt een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes rondom mooi aan. Voeg vervolgens het maïszetmeel en daarna de krieken toe en laat in 3-5 min. opwarmen.
Giet de aardappelen en pastinaak af. Smelt een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de aardappelen en pastinaak 4-5 min., tot ze een mooi korstje krijgen (zie tip).
Serveer de balletjes met krieken en wat gebakken patatjes en pastinaak. Smakelijk!
TIP: Je kan de aardappelen en pastinaak ook pureren met een scheutje melk of boter, nootmuskaat, zout en zwarte peper.