Kippengehaktbrood met krieken, geroosterde aardappelen en pastinaak

40 MIN
2 personen
Kippengehaktbrood met krieken, geroosterde aardappelen en pastinaak

Een echte Belgische klassieker, in een iets lichtere vorm, want we maken gehaktbrood van kippengehakt. Daarbij komen kriekjes, geroosterde aardappelen en ook nog pastinaak. Hier gaat iedereen van genieten!

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 10 gr platte peterselie
  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 1 grote pastinaak
  • 300 gr kippengehakt
  • ½ bokaal krieken
  • boter
  • olie
  • 2 el paneermeel
  • snuifje nootmuskaat
  • 1 el maïszetmeel
  • zout en zwarte peper

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Hak de helft van de rode ui fijn. Snijd de andere helft in partjes. Snipper de peterselie fijn.
  2. Snijd de aardappelen in wedges en de pastinaak in frietjes (Schillen hoeft niet). Schep de aardappelen, pastinaak en de partjes rode ui op de bakplaat, giet er een flinke scheut olie over en kruid met zout en flink wat zwarte peper. Hussel goed onder elkaar.
  3. Meng de gesnipperde ui en peterselie samen met het paneermeel onder het gehakt. Kruid met een snuif nootmuskaat, zout en zwarte peper. Bol het gehakt met je handen op tot een groot gehaktbrood (zie tip).
  4. Smelt een klont boter in een pan en korst het gehaktbrood 2-3 min. langs elke kant op middelhoog vuur. Haal uit de pan, leg in een ovenschaal en zet samen met de groenten 25 min. in de oven.
  5. Verwarm de krieken met het sap in een steelpan op middelhoog vuur. Roer goed om, laat even opkoken en houd warm. Wil je de saus een beetje laten binden? Voeg 1/2 eetlepel maïszetmeel toe en laat even goed doorwarmen.
  6. Controleer of het gehaktbrood en de groenten gaar zijn. Snijd het gehaktbrood in plakjes. Serveer met de krieken, gebakken aardappelen en de pastinaak. Smakelijk!
  7. TIP: Als het gehaktbrood nog niet stevig genoeg aanvoelt, kan je nog wat extra paneermeel toevoegen.