Kabeljauw met aardappel-doperwtenpuree

35 MIN
4 personen
Kabeljauw met aardappel-doperwtenpuree

Kabeljauw is een veelzijdig, lekker stukje witte vis. Gecombineerd met een lekkere aardappel-dowerwtenpuree is dit een zalig lente-gerechtje.

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets, 120 g/stuk
  • 600 g aardappelen, bloemig kokend
  • 16 kerstomaten
  • 400 g erwten
  • 1 citroen, geraspt
  • ½ citroen, geperst
  • 200 ml groentebouillon
  • 3 kl olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg de tomaten op een bakplaat en besprenkel ze met een koffielepel olijfolie, peper en zout. Rooster ze 5 minuten in de warme oven.
  3. Leg de vis mee op de bakplaat en kruid met peper, zout en tweederde van de citroenzeste. Besprenkel met de rest van de olie. Zet 10 minuten in de oven.
  4. Kook ondertussen de erwten en aardappelen gaar. Giet af en laat uitdampen. Plet fijn met een pureestamper. Voeg er het citroensap en de bouillon aan toe. Meng goed om. Kruid naar smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de vis en kerstomaten over de borden. Lepel hiernaast wat van de doperwtenpuree. Werk af met de rest van de citroenzeste.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 400.72 kcal
Koolhydraten 46.81 g
waarvan suikers 1.27 g
Vet 5.94 g
waarvan verzadigd 0.85 g
Proteïnen 35.21 g
Vezels 9.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin