Gegrilde zalm met couscous

30 MIN
4 personen
Gegrilde zalm met couscous

Een Midden-Oosterse versie van gegrilde zalm met harissa, en daarbij een heerlijk kruidige couscous met sinaasappel. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 4 zalmmoten
  • 250 g couscous
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 sinaasappels, geperst
  • 400 ml groentebouillon
  • 2 chilipepers, ontpit en fijngehakt
  • ½ kl harissa
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de grill.
  2. Meng 2 eetlepels olijfolie met harissa. Kruid met peper en zout en haal er de zalmmoten door. Laat ze 10 minuten marineren in de saus.
  3. Warm de bouillon op. Doe de couscous in een kommetje en giet er de warme bouillon over. Roer los met een vork en laat 5 minuten weken.
  4. Meng de couscous met het sinaasappelsap, de fijngehakte pepertjes en de sjalot. Zet goed door elkaar.
  5. Neem de zalmmoten uit de marinade en grill ze goudbruin. Verdeel over de borden en leg er een schepje couscous bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 600.81 kcal
Koolhydraten 17.39 g
waarvan suikers 7.06 g
Vet 40.68 g
waarvan verzadigd 9.29 g
Proteïnen 42.69 g
Vezels 3.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin