Couscous met kumquat, tomaat en dille

20 MIN
4 personen
Couscous met kumquat, tomaat en dille

Een originele couscous met kumquat, dat is een kleine citrusvrucht die je met schil en al kan eten. Daarbij komen frisse tomaatjes en dille.

Ingrediënten

  • 250 g couscous
  • 2 kumquats, in kwartjes
  • 400 g kerstomaten, in kwartjes
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 2 el dille, fijngehakt
  • zout

BEREIDING

  1. Verhit de olijfolie in een pan en voeg er de couscous aan toe. Laat 1 minuut stoven.
  2. Schenk er de kippenbouillon en wat zout aan toe en breng aan de kook. Haal het dan van het vuur en dek af. Laat 5 minuten rusten. Roer los met een vork en wacht tot het water is opgenomen.
  3. Roer er de tomaten, kumquats, ui en dille door en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 166.1 kcal
Koolhydraten 14.5 g
waarvan suikers 4.85 g
Vet 8.77 g
waarvan verzadigd 2.89 g
Proteïnen 6.73 g
Vezels 2.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin