Gegrilde steak met zoete aardappelpuree en tomaat-paprikasalsa

20 MIN
2 personen
Gegrilde steak met zoete aardappelpuree en tomaat-paprikasalsa

Kleurrijk, zomers, luxueus, lekker licht én snel klaar! Hoe zalig is dat? We maken een gegrilde steak met een zachte zoete aardappelpuree en daarbij een licht-pittige tomaat-paprikasalsa. Dat zal smaken, geniet ervan!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • ½ gele paprika
  • 10 g koriander
  • 1 jalapeñopeper
  • ½ limoen
  • 2 rundersteak
  • 1 el arachideolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  2. Snij de tomaten in blokjes. Snij de sjalot heel fijn. Snij de aangegeven hoeveelheid gele paprika in fijne blokjes. Pluk de blaadjes koriander en snij fijn. Halveer de jalapeño in de lengte, verwijder de zaadjes en snij in fijne blokjes. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen.
  3. Meng de blokjes tomaat met de fijngesneden sjalot, de gele paprika, het sap van de limoen, de koriander, de jalapeño, peper en zout. Dit is de salsa.
  4. Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en bestrijk ze met de arachideolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan. Grill de steak 2-3 minuten per kant op de hete grill. Laat 3 minuten rusten onder aluminiumfolie en snij dan in plakjes.
  5. Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout. Roer er de extra vierge olijfolie door.
  6. Serveer de zoete aardappelpuree met de gegrilde steak en de salsa erover gelepeld.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 430.46 kcal
Koolhydraten 19.72 g
waarvan suikers 5.73 g
Vet 21.06 g
waarvan verzadigd 3.34 g
Proteïnen 39.12 g
Vezels 5.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin